LOKO, de Leuvense Overkoepelende KringOrganisatie, is de studentenkoepel voor alle 35 Leuvense faculteitskringen van de Leuvense hogeronderwijsinstellingen KU Leuven, UCLL en LUCA School of Arts. Opgericht in 1986 en met 50.000 studenten onder haar hoede, is LOKO dé vertegenwoordiger van de Leuvense student op de officiële Leuvense raden: Alma, studentenvoorzieningen, diversiteit, duurzaamheid, Acco, internationaal, sport, cultuur, stadsbeleid, enzovoort. De 35 faculteitskringen worden elk jaar verkozen door hun studenten en op hun beurt verkiezen de kringen de vertegenwoordigers van LOKO die elke dag de stem van de student verdedigen.

Daarenboven organiseert LOKO grootse (en kleinere) evenementen: elk jaar kunnen de kringen het tegen elkaar opnemen op de 24 urenloop, krijgen de creatiefste studenten een springplank naar de culturele sector via het kunstenfestival Ithaka en leren internationale studenten elkaar kennen op de International Party. Natuurlijk is de kers op de taart de Beiaardcantus waar het Ladeuzeplein overgenomen wordt door wel 4000 studenten. De derde pijler van LOKO bestaat uit ondersteuning en diensten. LOKO bekrachtigt de werking van studentenorganisaties, van zowel kringen als erkende vrije verenigingen. Deze kunnen diverse soorten subsidies verkrijgen voor tal van projecten en kunnen beroep doen op logistieke ondersteuning en allerlei andere faciliteiten via LOKO’s uitleendienst. Ook de individuele student krijgt via deze kanalen de kans om eigen projecten waar te maken. Zo werd dit liedboek mede mogelijk gemaakt door financiële en logistieke ondersteuning van LOKO.

Wil je meer weten over LOKO? Surf naar hun website!

Acco ondersteunt al meer dan 60 jaar het hoger onderwijs, en intussen ook bedrijven, bij de vormgeving, ontwikkeling en verspreiding van kwalitatief, (blended) studiemateriaal en blended leeroplossingen op maat. In 1960 werd Acco opgericht als coöperatieve organisatie van en voor studenten. Het doel was helder: zelf cursussen drukken aan scherpe prijzen om hoger onderwijs toegankelijker te maken voor iedereen. Die bijzondere roots verklaren waarom het tot op vandaag zo belangrijk voor hen is om kansen te creëren voor élke student. Door korting aan te bieden, partnerships af te sluiten en extra acties te organiseren voor studenten, blijft Acco inzetten op een betaalbare studententijd.

Samen met aandeelhouders, collega’s en partners is Acco intussen uitgegroeid tot een uit de kluiten gewassen netwerk. Vandaag heeft Acco een educatieve en wetenschappelijke uitgeverij in België en Nederland (Acco Learn), een spin-off voor bedrijven (Acco Learn for Business), vijf boek- en kantoorhandels (Acco Shops) en een drukkerij (Print & Productions by Acco). Als innovatieve organisatie kijkt Acco voortdurend naar morgen. Zo ontwikkelden zij hun eigen leerplatform, zijn zij uitermate flexibel in de distributie van blended content (digitaal+print) en investeerden zij in een hyper-efficiënte printservice. Door de krachten te bundelen en te innoveren streven zij dag na dag hun missie na: zoveel mogelijk mensen dankzij toegankelijk leermateriaal de kans geven om het beste uit zichzelf te halen.

Wil je meer weten over Acco? Surf naar hun website!

Leuvense verenigingen

Leuvens Liedboek bevat liederen van meer dan 50 Leuvense organisaties! Hun mening over dit ganse project wordt gevraagd, gehoord en enorm gewaardeerd. Ook verenigingen die hun lied nog niet hebben ingezonden, nodigen we graag uit om in dialoog te gaan en betrokken te geraken.